Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombapaprikás szalonnával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg gomba (laska és barna csiperke vegyesen)
  • 15 dkg füstölt szalonna - aprítva
  • 2 közepes fej vöröshagyma – finomra vágva
  • 1 duci gerezd fokhagyma – zúzva, aprítva
  • 2 evőkanál házi lecsóalap vagy egyéb
  • kb. 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál durvára őrölt tarkabors
  • kb. 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • kb 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A gombákat megmosom (nem áztatom), a tönkje végén lévő maradványokat letisztítom, héjastól nem vékonyan felszeletelem.

    Nagyobb serpenyőben kisütöm a szalonnát, benne üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a lecsóalapot, kb. 10 percig fedő alatt párolom, majd hozzáadom a gombát. Sózom, borsozom, a többi fűszerrel és a fokhagymával ízesítem, és kb. 20-25 perc alatt közepes hőfokon fedő alatt készre főzöm.

    Közben a tejfölben a lisztet kikeverem, a főzés vége felé hozzákeverem a gombához, összeforralom, és szükség szerint utána ízesítem a fűszerekből.

Megjegyzés

Ebben az esetben párolt rizst szavazott hozzá a család, de szeretjük nokedlivel vagy penne tésztával is.

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin