Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombapaprikás petrezselymes galuskával

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A gombapaprikáshoz:
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 3 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 2 db csilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 2 dl tejföl
  • 3 db csili (díszítésnek)
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek vaj

Elkészítés

  1. A hagymát és a megtisztított gombát felszeleteljük, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, majd rátesszük a paprikát, a csilit, majd a paradicsomot és a gombát, majd megfűszerezzük. Amikor már csaknem puhák a zöldségek, ráöntjük a vörösbort. Végül belekeverjük a tejföl felét.
  2. Közben elkészítjük a galuska tésztáját: a tojást összekeverjük a liszttel, az aprított petrezselyemmel és a vízzel. A masszát sós, forró vízbe szaggatjuk, majd pár perc után kikanalazzuk a vízből.
  3. Tálalásnál a tányérra szedjük a galuskát, teszünk rá vajat, mellé szedjük a gombapaprikást. Kanalazunk rá tejfölt, és egy csilivel díszítjük.

 

Megjegyzés

Vettem a piacon szép csiperkét. Több elképzelésem is volt, végül gombapaprikás lett belőle. De, hogy ne legyen annyira szokványos, nem rizzsel, tésztával, krumplival, vagy hagyományos nokedlivel készítettem el, hanem vajas petrezselymes nokedlivel. A mérete miatt inkább galuskának neveztem el. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss