Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombapaprikás nokedlivel

default user icon

Hozzávalók

  • A gombapaprikáshoz:
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 tk pirospaprika (őrölt)
  • 50 dkg barna csiperke (vagy portobello)
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl laktózmentes tejszín (vagy növényi tejszín)
  • 1 ek tápióka keményítő (elhanyagolható)
  • A nokedlihez:
  • 35 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 2 tk só
  • 1 db tojás
  • 1/2 l víz

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a darabokra vágott paprikát, ezzel tovább dinszteljük, majd jöhet a kockákra vágott paradicsom. Mikor a zöldségek megdinsztelődtek, hozzáadjuk a pirospaprikát.
    2. Ezután beletesszük a megtisztított, kisebb darabokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy a gomba levet eresszen. 10 – 15 percig főzzük, amíg a gomba puhulni kezd, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, ha szükséges ízesíthetjük még sóval és borssal. Majd addig főzzük, míg a gomba megpuhul, és a tejszín kissé besűrűsödik.
    3. Ha még sűrűbb szószt szeretnénk, akkor a tejszín felébe keverünk 1 lapos ek tápióka keményítőt, és folyamatos kevergetés mellett a gombához adjuk.
    4. A nokedlihez egy nagy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, és a kissé felvert tojást. Majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, amíg nokedlitészta állagú masszát kapunk.
    5. Egy lábosban vizet forralunk, amikor felforrt a víz, sózzuk, és nokedliszaggatóval, beleszaggatjuk a tésztát. Néhány perc alatt készre főzzük, és szűrőbe öntjük, hogy lecsöpögjön. Az elkészült nokedlit tányérba tesszük, és a paprikást a tetejére halmozzuk.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

    ZÖLDBABOS GOMBAPAPRIKÁS KAPROS NOKEDLIVEL>>> 

    GOMBAPAPRIKÁS SPENÓTOS GALUSKÁVAL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin