Keress receptre vagy hozzávalóra

Gombapaprikás medvehagymás nokedlivel

Hozzávalók

  • A gombapaprikáshoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 tk édes-nemes paprika
  • 3 ek paradicsompüré
  • 80 dkg gomba
  • 15 dkg tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • A nokedlihez:
  • 50 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 15 dkg medvehagyma
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A meghámozott, finomra vágott hagymát megpirítjuk a felforrósított olajon. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a paprikával, és alaposan elkeverjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét és egy kevés vizet, majd visszatesszük a tűzre, és felforraljuk. Belefirgatjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombafejeket. Ha szükséges, hozzáöntünk még egy kevés vizet, és közepes lángon addigfőzzük, amíg a gomba megpuhul.
    2. A tejfölt simárakeverjük a liszttel, 1 dll vízzel, valamint egy merőkanálnyi paprikással. Az így kapott habarást a többihez adjuk, és kevergetve besűrítjük.
    3. A nokedlihez összedolgozzuk a lisztet a kissé felvert tojásokkal, a megtisztított, finomra aprított medvehagymával, egy kevés sóval és annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjunk. Nokedliszaggatóval forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, és adagonként kifőzzük. Akkor van készen, ha minden darab feljött a víz tetejére. Végül leszűrjük, és összekeverjük a felforrósított olajjal. Ezzel tálaljuk a felaprított petrezselyemmel megszórt gombapaprikást. Egy kevés tejföllel meglocsolva kínálhatjuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin