Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombapaprikás kölessel

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 12,5 dkg natúr joghurt
  • 2 ek étolaj
  • 1 ek pirospaprika (csapott)
  • 1 db babérlevél
  • 1 tk szárított majoránna
  • 15 dkg hántolt köles
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 ek étolaj
  • bors

Elkészítés

    1. A gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk.
    2. Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük majoránnával, majd egy kevés (kb. 60-70 ml) vizet öntünk alá, és megpároljuk a gombát. Ha puha a gomba, hozzákeverjük a joghurtot, beforraljuk, és tálalásig félretesszük.
    3. Átmossuk a kölest, majd egy evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk. Fedő alatt alacsony lángon addig pároljuk, amíg a köles a teljes vízmennyiséget felszívja, és a szemek megpuhulnak. A petrezselymes kölest a gombapaprikással tálaljuk.

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

    KLASSZIKUS, MÁJAS, GOMBÁS - HÁZIAS PÖRKÖLT RECEPTEK >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin