Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombapaprikás II.

default user icon
7 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg gomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál édes-nemes pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 2 evőkanál liszt

Elkészítés

    Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a húsát apró kockákra vágjuk.
    Elkészítés: Az olajat lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, és világosra pirítjuk. Beletesszük a gombát és a zöldpaprikát. Megszórjuk az ételízesítővel, őrölt borssal, meghintjük a pirospaprikával, és kb. 30 perc alatt lassú tűzön, lefedve rövid lére pároljuk. A tejföl t összekeverjük a tejszínnel, majd simára keverjük a liszttel, és a kész gombához adjuk. Összekeverjük, és még egyszer jól felforraljuk. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.

Megjegyzés

1 adag: 1300 kJ/310 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bilbaoo
A gombát nem mossuk, csak vész esetén, a kalapról a bőrt se húzzuk le! A fűszerkeverék is jó ötlet, én is teszek alá, de vizet sosem. Már a hagymát is fedő alatt párolom, enged az annyi vizet amennyi szükséges!
kissemoke2003
Amit nem szabad kihagyni, a frissen orolt bors!!
Morgóka
Kedves Lucian. Bármilyen gombából lehet paprikást csinálni, ezért nincs irva, hogy milyen gomba. Te csak a csiperkét ismered??? És nem tönkje van neki, hanem szára. Különben sehol nem irja, hogy a szára el lett volna távolitva, vagy kidobva. És a liszt is kell bele. Szóval nem tudom, ki a CUMIbb A GOMBÁHOZ ...
Angyalod
VAGYOL? Ez milyen magyar szó, ha nem haragszol??? :D
Angyalod
VAGYOL? Ez milyen magyar szó, ha nem haragszol??? :D
nagyevika
Ne bántsuk egymást, biztos ez is finom! (Bár az ételízesítő nekem is fura ötlet, dehát ízlések és pofonok!)
Lucian
Cumi vagy a gombához. Nem írod, milyen gomba. A csiprkét nem hámozzuk, csak szükség esetén mossuk, a tönkjét is felhasználjuk. Minden hozzáértő lepirítja párolás után a gombát, mert úgy adja ki az ízét... stb. E helyett agyonvágod liszttel, ételízesítővel. Miért? Mert CUMI VAGYOL A GOMBÁHOZ!

Hasonló Receptek

Magazin