Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombamártás

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg gomba
  • 3 ek vaj
  • 1 ek citromlé
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl húslevesalaplé (lehet leveskockából is)
  • 1,25 dl tejszín
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek petrezselyem (aprítva)

Elkészítés

    1. A megtisztított és felszeletelt gombát a vajon 1-2 percig pirítjuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és összekeverjük a citromlével. Ezután megsózzuk, megborsozzuk.
    2. A zsiradékot visszatesszük a lángra, hozzáadunk 1 evőkanál vajat. Hagyjuk belőle kisülni a vizet, majd 1 percig pirítjuk. Hozzáöntjük a húslevest és a tejszínt, és 5 perc alatt mártássá főzzük. Beletesszük a gombát és az apróra vágott újhagymát, és kb. 1 percig forraljuk. Végül hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.

      Még több gombás finomság >>> 

      Mártogatósok, szószok, krémek >>> 

      Tejszínes receptek >>> 

Megjegyzés

Nagyon különleges, ünnepi alkalomra is. Kiváló sült csirkéhez párolt rizzsel.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Angyalod
NAGYON FINOM!!! Én lilahagymát tettem bele, mert csak az volt, de így is a legfinomabb gombamártás, amit eddig ettem!

Hasonló Receptek

Magazin