Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombamártás húsokhoz, tésztához

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 10 dkg kockázott húsos bacon
  • 1 fej hagyma
  • 25 dkg laskagomba
  • 25 dkg csiperkegomba
  • őrölt bors
  • 1 ek liszt
  • 2 dl főzőtejszín vagy 1 kis pohár tejföl
  • 1 csokor petrezselyem (aprítva)

Elkészítés

    1. A bacont megpirítjuk, közben apróra kockázzuk a hagymát, majd a zsírjára sült baconhöz adjuk, és együtt pirítjuk tovább. Ha a hagyma üveges és picit megbarnult már, rádobjuk a megtisztított, bő vízben megmosott, felszeletelt gombát is. A laska kemény szárát nem vágjuk bele. A gombákat puhulásig pároljuk (kb. 5 percig). Megborsozzuk, megsózzuk ízlés szerint.
    2. Amikor a gomba puha, behabarjuk 1 evőkanál liszttel, felöntjük a tejszínnel és 2 dl vízzel. 5 percig forraljuk. A végén keverhetünk hozzá apróra vágott petrezselymet.

    CSIRKÉS-GOMBÁS TÉSZTA 

    TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE 

    GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA - VÁLOGATÁS 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin