Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Gombamártás húsgombóccal, burgonyatallérokkal

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg shiitake gomba
  • 3 fej lilahagyma
  • 1,5 dl lm tejszín
  • 1 ek zabpehely (gm)
  • 1 ek zabpehely liszt (gm)
  • 1 db tojás
  • olaj
  • őrölt bors
  • zúzott borókabogyó
  • fokhagyma granulátum

Elkészítés

    1. Két darab lila hagymát apróravágjuk, olajonlepirítjuk, majdkettéosztjuk. A megmaradt olajban kisütjük a vékonyra szeletelt burgonyákat, ha szükséges folyamatosan pótoljuk az olaj mennyiségét.
    2. A gombócokhoz a hagyma egyik felét, a húst, sót, borsot, borókabogyót, a finomra reszelt sárgarépát és a fokhagymát keverjük. Továbbá hozzáadjuk a tojást, zabpelyhet és alaposan összedolgozzük. Gombócokat formázunk és sós vízben készre főzzük.
    3. A gombákat csíkokra vágjuk, kevés olajonmegpirítjuk, majd néhány perc múlva hozzákeverjük a cikkekre vágott lila hagymát és tovább pirítjuk. A tej színt csomómentesre keverjük a liszt tel és a gombákraöntjük, kiforraljuk.   
    4. A pirított hagyma másik felét tálalásnál szórjuk a gombócok tetej ére.

    Nézd meg a recept videóját itt!  >>>

    RÁNTOTT CUKKINI MÁSKÉNT: ZABPEHELLYEL MÉG ROPOGÓSABB! >>>

    JÉGHIDEG EPERKRÉMLEVES FŐZÉS NÉLKÜL: FINOMSÁG 10 PERC ALATT! >>> 

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes