Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombaleves vajgaluskával

1 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg gomba vegyesen (róka, barna csiperke, laska) 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olaj
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 mk bors
  • 1 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • 2 dl tejföl
  • pár csepp citromlé vagy ecet
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek liszt
  • 1 tk vaj
  • csipet só

Elkészítés

    1. 2 evőkanál forró zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, majd benne a fokhagymát. Rádobjuk a gombát, a zöldséget, a kakukkfüvet, borsozzuk, sózuk, és folyamatos kevergetés mellet ezeket is megdinszteljük. Felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, felforraljuk, majd alacsony hőfokon tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
    2. Egy kisebb edényben 2 evőkanál olajat hevítünk, megszórjuk a liszttel, és világos rántást készítünk belőle. Megszórjuk pirospaprikával, kikeverjük hideg vízzel, és a leveshez adjuk, utána fűszerezzük.
    3. A tejfölt kikeverjük egy kevés forró levessel, hozzáadjuk, és egy pici cukorral, kevés citromlével ízesítjük, ízlés szerint.
    4. A vajgaluskához összekeverjük a tojást annyi liszttel, hogy sűrű, már éppen nem folyékony tésztát kapjunk, majd hozzákeverjük a puha vajat is. Az ismét forrásig hevített levesbe szaggatjuk, és 1-2 perc alatt készre főzzük a nokedliket, miközben megszórjuk aprított petrezselyemmel.

Megjegyzés

A kakukkfű nagyon kiemeli a gomba ízét, érdemes kipróbálni!

gaby53
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 03. hét.

Hasonló Receptek

Magazin