Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombaleves szaggatott galuskával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg leveszöldség (1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, darabka zeller és karalábé)
  • 25 dkg gomba
  • kb. 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 kis vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • kb. 1 teáskanál tárkony
  • kb. 1 teáskanál kakukkfű
  • kb. 1 teáskanál szárított petrezselyem
  • 2 dl főzőtejszín
  • pár csepp ecet
  • Valamint:
  • 1 kis tojás
  • liszt - amennyit felvesz

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

    Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

    Amint felforr, beleadjuk a feldarabolt gombát, fűszerezzük, és lassan főzzük kb. 10 percig. Hozzáadjuk a tejszínt, együtt forraljuk lassan.

    A tojásból és a lisztből galuskatésztát keverünk egy kis tálkában, majd egy teáskanalat a forró levesben felforrósítunk, és beleszaggatjuk a babszemnyi nagyságú galuskákat. Pár perc lassú forralással főzzük, közben ízlés szerint pár csepp ecettel ízesítjük.

    Rövid pihentetés után tálalhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin