Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, a répát és petrezselyemgyökeret felkarikázzuk, majd olajon pároljuk. Kb. 5-10 perc múlva felöntjük vízzel, sóval, ételízesítővel ízesítjük és beletesszük a petrezselyemlevelet. Fôzzük, míg a zöldség megpuhul. Közben a szeletekre vágott gombát egy serpenyôben olajon puhára pároljuk (kicsit megsózzuk). Ha megfôtt a zöldség, a gombát beleszedjük a levesbe (néha barnás levet enged a gomba, azt ne tegyük bele), forraljuk. Közben elkészítjük a nokedlit (tojás, kis víz, csipet só, liszt amennyi kell) majd beleszaggatjuk a fôvô levesbe. Ha megfôtt a nokedli, habarást készítünk (tejföl, tej, liszt, fehérbors, citromlé) ezt néhány kanál forró lével elkeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez. Kis tárkonyt szórunk bele, felforraljuk, citromkarikával, petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre