A vajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított zellerszárat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd az egészet 15 percig pirítjuk.
A többihez adjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombát, és további 10 percig pirítjuk. Felöntjük a kétféle borral, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Akkor jó, ha a felesleges folyadék elpárolgott.
Az alaplevet hozzáadjuk, felforraljuk, majd további 10 percig főzzük. A levest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 4 merőkanálnyit kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a kimert levest, átforrósítjuk az egészet, és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre