Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombaleves másképp

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 10 dkg vaj
  • 6 db szárzeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl édes desszertbor
  • 1 l húsleves-alaplé
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

1.

A vajat felforrósítjuk, majd megpirítjuk rajta a megtisztított, felaprított zellerszárat. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd az egészet 15 percig pirítjuk.

2.

A többihez adjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott gombát, és további 10 percig pirítjuk. Felöntjük a kétféle borral, felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Akkor jó, ha a felesleges folyadék elpárolgott.

3.

Az alaplevet hozzáadjuk, felforraljuk, majd további 10 percig főzzük. A levest ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 4 merőkanálnyit kiveszünk, a többit botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a kimert levest, átforrósítjuk az egészet, és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss