Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombaleves galuskával

Hozzávalók

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • 4 db burgonya
  • víz
  • őrölt piros paprika
  • ételízesítő
  • 1 csipet őrölt bors
  • A galuskához:
  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. Olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát és pároljuk egy kicsit. Mikor szépen összefonnyadtak hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket. Megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, ételízesítővel, borssal és összeforgatjuk. Ezután felöntjük vízzel és felforraljuk. Mikor már szinte minden zöldség puha elkészítjük a galuskát.
    2. Egy tálba lisztet teszünk, majd hozzáadunk egy tojást, sót és fokozatos víz hozzáadásával nokedli tésztát kavarunk belőle. A nokedlitésztát forrásba lévő vízbe szaggatjuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a kész leveshez. Igény szerint a nokedlit közvetlenül a levesbe is szaggathatjuk.

    11 EGYSZERŰ ÉS LAKTATÓ LEVES HÓVÉGÉRE >>>

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>> 

Megjegyzés

Az ősz legkedveltebb hozzávalója nálunk a gomba.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin