Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombakrémleves sajtos ropogóssal

Hozzávalók

  • 50 dkg barna csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 l húsleves alaplé
  • 1 dl tejszín
  • kakukkfű
  • 1 db citrom
  • A sajtos ropogóshoz:
  • leveles tészta
  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítés

    1. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. Egy nagyobb maréknyit félreteszünk, amit megpirítva levesbetétként használunk. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
    2. A vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és kevés ideig együtt pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Mikor kiforr a bor, hozzáadjuk az alaplevet és puhára főzzük a gombát. Botmixerrel simára mixeljük, majd hozzáadjuk a tejszínt és összeforraljuk.
    3. A félretett gombaszeleteket pici vajon megpirítjuk. Tálaláskor a levesbe teszünk belőle néhányat és kevés habbá vert tejszínt, és meghintjük aprított kakukkfűvel és óreszelt citromhéjjal. Hozzá sajtos ropogóst kínálunk.
    4. A sajtos ropogóshoz a vajas-leveles tésztát vékonyra nyújtjuk. Az egyik felét megkenjük tejföllel, meghintjük sóval és megszórjuk reszelt sajttal. Az üresen hagyott felét ráhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. A tetejét szintén megkenjük tejföllel, reszelt sajtot szórunk rá. Derelyevágóval vékony rudakra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, 220 fokon, 10 perc alatt pirosra sütjük.

    PULYKAHÚSOS GOMBALEVES >>> 

     

Megjegyzés

Ebben a hideg időben nagyon szeretjük a krémleveseket, mert egyszerűen elkészíthetőek, finom melegek és táplálóak. Ilyen, ez a barna csiperkéből készült gombakrémleves, egy pici kakukkfűvel és fehérborral ízesítve, sajtos ropogóssal.

veruss74
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin