Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombakrémleves francia módra

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1 evőkanál olívaolajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gomba 90%-át. Ráöntjük az alaplevet, majd beledobjuk a zöldfűszereket.

Míg a leves fő, a maradék gombát megpirítjuk a vajon, melegen tartjuk.

A levesből kivesszük a fűszereket, a többit simára turmixoljuk. A másik evőkanál olívaolajjal és a liszttel rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel, majd besűrítjük vele a levest. Sózzuk, fehérborssal fűszerezzük, majd felöntjük a borral. A megfelelő sűrűségűre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss