Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombakrémes minitorták

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 db minitortához:
  • 1 csomag friss leveles tészta (275 g)
  • 50 dkg barnacsiperke
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 1 kis pohár zsírszegény tejföl (175 g)
  • 1 db egész tojás
  • 1 teáskanál szárított, őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 1 kis csokor friss bazsalikomlevél
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szarvasgombás olívaolaj (ha nincs, sima olívával helyettesíthető)
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítottam, gorombára vágtam. A hagymát finomra aprítottam. A kétféle olajon a bazsalikom kivételével a többi fűszerrel 4-5 perc alatt megpirítottam a gombát. Kissé hűlni hagytam, majd a tejföllel, a tojással, a bazsalikomlevelekkel, amelyek közül 6-ot félretettem a tetejére, botmixerrel krémmé turmixoltam.

    A kis tortaformák alját sütőpapírral béleltem. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

    A leveles tésztát kissé kinyújtottam, és desszertes tányér segítségével 6 akkora körlapot vágtam ki belőle, amelyekkel kényelmesen kibéleltem az előkészített formákat.

    A tölteléket egyenletesen szétosztottam bennünk, a jó meleg sütőben 15-18 perc alatt aranylóra sütöttem. Azon melegében tálaltam.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin