Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombakrém pirítossal

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg gomba (vegyesen fehér és barna csiperke, laska)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 teáskanál majoranna
  • 1 teáskanál fehérbors
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • pirított bagett

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, majd lereszeljük. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 10 dkg vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, és zsírjára sütjük. Meghintjük a liszttel, elkeverjük, majd felengedjük a tejjel. Folyamatosan keverjük, míg felfő, majd a tűzről levéve ízesítjük a fűszerekkel. Ezután a maradék vajat elkeverjük benne még melegen.

    Miután lehűlt, hűtőben tárolva napokig eláll.

    Pirított bagettel kínáljuk.

Megjegyzés

Egy korábban feltöltött receptemet fejlesztettem tovább, most már csak a fentiek alapján készítem.

cic
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Neowyn
Köszönöm receptet, isteni finom lett! (Én kicsit kevesebb majorannával és vajjal készítettem. Nagy sikert aratott! :) )
bednem
Érdekes, hogy ezt a finom kis szendvics ételt még senki nem véleményezte?! Reggel a párom hozott bagettet, tegnap vettem ilyen-olyan gombát ami éppen kapható volt. Levesnek indult, de ez a recept lett a befutó. Mivel több fajta gomba került a serpenyőbe nem tettem bele grill ízesítőt csak egy kis füstölt sajtot. A bagettet o. olajosan tettem sütőbe, rá a gombát. Isteni finom lett! (Csak nehéz kivárni amíg langyos lesz...)

Hasonló Receptek

Magazin