Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombahabos pecsenye

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csontnélküli karajszeleteket megsózzuk, gyengén kiverjük, s a forró olajban mindkét oldalát hirtelen kisütjük. A serpenyőben visszamaradt olajon az apróra vágott, sózott, borsozott gombát fedő alatt néhány percig pároljuk, rátesszük az összevágott petrezselymet, és kissé kihütjük.

Amíg hűl, a tojások fehérjéből habot verünk, könnyedén összekeverjük a gombával, a tojások sárgájával és a tejföllel. Végül a hússzeleteket tűzálló tálban egymás mellé rakjuk, s a tetejére rákenjük a gombás tölterléket. Előmelegitett sütőben 15 percig sütjük.

Sült burgonyát és vegyes savanyúságot adhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek