Elkészítés: A gombák szárát kitörjük, a fejeket mosás után citromos, sós vízben megpároljuk.
A gombafejeket a főzővízből tésztaszűrővel kiszedjük, lecsöpögtetjük.
A töltelékhez a sajtot durvára reszeljük, a sonkát rövid, vékony metéltre összevágjuk.
A majonézhez tejfölt keverünk, és ízlés szerint mustárral, porcukorral, sóval és borssal ízesítjük. Belekeverjük a sonkát és a sajtot, majd kihűlt gombafejekbe töltjük. A tetejére metélőhagymát vagdosunk.
A gombafejeket salátalevelekre ültetve tálaljuk, és a kész tálat paradicsommal, petrezselyemmel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre