Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombafejek csirkemájjal töltve

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a csirkemájat megfőzzük, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk hűlni.

Közben a tojást habosra keverjük, majd a konyakkal, a pástétom fűszerkeverékkel, a finomra metélt petrezselyemzölddel, sóval, tört fokhagymával, a reszelt sajt felével és a ledarált májjal elvegyítjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat.

A gombakalapokat üregükkel felfelé sütőlemezre ültetjük egymás mellé, és a közepükbe jó vastagon töltjük a májas tölteléket. A tetejükre tejfölt rakunk, elosztjuk rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát.

Forró sütőben 20 percig sütjük, majd meghintjük a maradék reszelt sajttal. Csak addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss