Elkészítés: A töltelékhez a csirkemájat megfőzzük, majd lecsöpögtetjük és hagyjuk hűlni.
Közben a tojást habosra keverjük, majd a konyakkal, a pástétom fűszerkeverékkel, a finomra metélt petrezselyemzölddel, sóval, tört fokhagymával, a reszelt sajt felével és a ledarált májjal elvegyítjük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat.
A gombakalapokat üregükkel felfelé sütőlemezre ültetjük egymás mellé, és a közepükbe jó vastagon töltjük a májas tölteléket. A tetejükre tejfölt rakunk, elosztjuk rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát.
Forró sütőben 20 percig sütjük, majd meghintjük a maradék reszelt sajttal. Csak addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre