Gombafasírt

default user icon
2 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt gomba
  • 3 főtt krumpli
  • 1 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • bors
  • paprika
  • 3 kanál liszt
  • olaj a sütéshez
  • petrezselyem
  • (1 tojás)

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymat 1 kanal olajon üvegesre dinszteljük uvegesre. A gombát egészen apróra vágjuk (vagy ledaráljük), hozzáadjuk az összetört főtt krumplit, a sót, borsot, paprikát, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Ehhez jön a hagyma és a petrezselyemzöld. Félkemény masszát kapunk, amiből lapos labdacsokat készítünk, lisztbe vagy zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük.

    Ez egy böjtös recept, de ha tojast teszel hozzá. akkor még finomabb!

Megjegyzés

Tehát nem nagyon különbözik a klasszikus fasírttól. Van, amikor a hagymát meg a krumplit nyersen teszem hozzá, de akkor lágy lesz a massza.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

NEMET IMOLA 9 évvel ezelőtt
nem probaltam még egyben sütni de nem lehetetlen.. Ebben az esetben több tojás kell hozzá . A kalácsformában képzelném el kikenve és buzadrával meghintve. Szoktam ellenben réteslapokat megtölteni hagymán párolt gombával ,1/4 kg reszelt sajttal és egy pohár tejföllel , 5 tojással elkeverve. A kész lapot megszórom buzadarával majd a töltelék ismét griz majd a m♪0sadik lap amit felkockázok /vagy nem/ nyersen. ha mé g szeretnél valamit kérdezni irjál az imolakov@yahoo.com cimemre. Puszi : Imola
Combat Cica 9 évvel ezelőtt
Egyben sütni (tepsiben, sütőben) is lehet? Úgy próbáltad már?

Hasonló Receptek

Magazin