Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombafasírt laskával és vargányával

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg laskagomba (csiperkével is helyettesíthető)
  • 10 dkg vargánya (kockára vágott, mélyhűtött)
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 2 db kissé szikkadt kifli
  • 1/2 -1 dl tej
  • 3-4 dkg frissen reszelt parmezán
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1/2 teáskanál őrölt kakukkfű
  • 1 csokor finomra vágott friss petrezselyemzöld
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz, ha szükséges, egy kevés a fasírthoz
  • fehérbors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A laskát megtisztítottam, apróra kockáztam (kb. 1/2 cm). A hagymát finomra aprítottam. A vargánya elve kockázva került a mélyhűtőbe, de ha friss akad kéznél, azt is érdemes apróra kockázni.

    Az olajon a hagymát pirítani kezdtem, majd felengedés nélkül rádobtam a mélyhűtött vargányát. Sóztam, borsoztam, megpirítottam, majd az egészet pürésítettem. A hagymás gombapürét visszakanalaztam a serpenyőbe, rádobtam a laskakockákat, és erős tűzön pirítani kezdtem. Hozzáadtam a kakukkfüvet, a rozmaringot, még egy kevés sót. Nagyjából 4-5 perc elteltével nem csupán a víztartalma egy részét veszítette el, de szépen meg is sült a laska. A sűrű gombás keveréket hűlni hagytam.

    A petrezselyemzöldet egészen finomra aprítottam. A kifliket feldaraboltam, langyos tejjel meglocsoltam, majd puhulni hagytam. A megpuhult kifliket villával összetörtem, majd hozzáadtam a már kihűlt gombát, az előzetesen kissé felvert tojást, a pirospaprikát, valamint hozzáreszeltem a sajtot, végül belekanalaztam a petrezselyemzöldet. Az egészet fakanál segítségével alaposan összedolgoztam. Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát is lehet hozzákeverni.

    Egy tányérra nagyjából 4 evőkanál zsemlemorzsát szórtam. A masszából vizes kézzel 4 cm átmérőjű kis fasírtokat formáztam (ebből a mennyiségből nekem 25 db lett). Mindegyiket megforgattam a zsemlemorzsában.

    Serpenyőben olajat hevítettem, és szép sorban kisütöttem a kis fasírtokat. Salátával tökéletes könnyű ebéd, de ha marad belőle, hidegen is remek!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin