Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gombafasírt IV.

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 2 dl tej
  • olaj
  • bors
  • piros arany
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítom, felszeletelem, a hagymát apróra kockázom, 1 csokornyi petrezselyemzöldet apróra vágok. A zsemlét felszeletelem, a tejbe beáztatom.

    Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, beleadom a gombát, saját levében puhára párolom, hagyom, hogy levét elfője. Lehúzom a tűzről, hagyom hűlni, majd merülő turmixszal nem túl krémesre pépesítem. Beleadom a felvert tojást, a kifacsart zsemléket, az apróra vágott petrezselyemzöldet, főszerezem sóval, borssal és piros arannyal, kézzel összedolgozom a masszát. Kézzel pogácsaformákat készítek belőle, ha túl híg lenne, zsemlemorzsát adok bele.

    A gombás fasírtokat zsemlemorzsában megforgatom, forró olajban kisütöm.

    Főzelékek feltéteként, esetleg burgonya-, rizs- vagy salátakörettel tálalom.

Megjegyzés

A beleadott piros arany tetszés szerint lehet csemege vagy csípős. Adhatunk bele zúzott fokhagymát, de összetört keményre főtt tojást is.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

fyla89
elkészitettem

Hasonló Receptek

Magazin