Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombafasírt IV.

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítom, felszeletelem, a hagymát apróra kockázom, 1 csokornyi petrezselyemzöldet apróra vágok. A zsemlét felszeletelem, a tejbe beáztatom.

Kevés olajon megfonnyasztom a hagymát, beleadom a gombát, saját levében puhára párolom, hagyom, hogy levét elfője. Lehúzom a tűzről, hagyom hűlni, majd merülő turmixszal nem túl krémesre pépesítem. Beleadom a felvert tojást, a kifacsart zsemléket, az apróra vágott petrezselyemzöldet, főszerezem sóval, borssal és piros arannyal, kézzel összedolgozom a masszát. Kézzel pogácsaformákat készítek belőle, ha túl híg lenne, zsemlemorzsát adok bele.

A gombás fasírtokat zsemlemorzsában megforgatom, forró olajban kisütöm.

Főzelékek feltéteként, esetleg burgonya-, rizs- vagy salátakörettel tálalom.

Megjegyzés

A beleadott piros arany tetszés szerint lehet csemege vagy csípős. Adhatunk bele zúzott fokhagymát, de összetört keményre főtt tojást is.
- Nanasnani

Ezek is érdekelhetnek

Friss