Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gomba leveles tésztában

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 csapott evőkanál liszt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • kakukkfű
  • majoránna
  • tárkony
  • gulyáskrém
  • csipetnyi őrölt bors
  • ételízesítő
  • olaj
  • vaj a formák kikenéséhez
  • tojás a tészta kenésére
  • reszelt sajt a kosárkák tetejére
  • 25-30 dkg leveles tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A gombát megtisztítottam, aztán szeletekre vágtam. Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és a gombát, sóztam (ételízesítő), borsoztam, tettem bele egy kevés gulyáskrémet is, hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán felöntöttem nagyjából 1 deci vízzel, 3-4 percig főztem, majd a vízzel elkevert liszttel (én kukoricakeményítőt használtam) besűrítettem, majd félretettem hűlni.

    A muffinformákat kikentem vajjal.

    A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtottam, és akkora körlapokat vágtam belőle, amekkorával ki tudtam bélelni a formákat. A tésztakorongokat belenyomkodtam a formákba.

    Miután kihűlt a gombás keverék, megtöltöttem vele a kosárkákat. A tetejükre is tettem a tésztából egy kis formát, majd megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal.

    Előmelegített 200 fokos sütőben a kosárkákat aranybarnára sütöttem.

Megjegyzés

Gyorsan elkészül. Ha viszont vendégeket várunk, előre is el lehet készíteni (addig hűtőben tárolhatjuk), és a vendégek megérkezése előtt 10-15 perc alatt készre sütjük. Másnap hidegen is ízletes volt.

friedlne
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin