Elkészítés: A gombát megtisztítottam, aztán szeletekre vágtam. Az olajon megpirítottam az apróra vágott hagymát és a gombát, sóztam (ételízesítő), borsoztam, tettem bele egy kevés gulyáskrémet is, hozzákevertem az apróra vágott petrezselyemzöldet, aztán felöntöttem nagyjából 1 deci vízzel, 3-4 percig főztem, majd a vízzel elkevert liszttel (én kukoricakeményítőt használtam) besűrítettem, majd félretettem hűlni.
A muffinformákat kikentem vajjal.
A leveles tésztát kb. 2 mm vastagra nyújtottam, és akkora körlapokat vágtam belőle, amekkorával ki tudtam bélelni a formákat. A tésztakorongokat belenyomkodtam a formákba.
Miután kihűlt a gombás keverék, megtöltöttem vele a kosárkákat. A tetejükre is tettem a tésztából egy kis formát, majd megkentem tojással és megszórtam reszelt sajttal.
Előmelegített 200 fokos sütőben a kosárkákat aranybarnára sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre