Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gomba erőleves tortellinivel

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 adag csirkeaprólék
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • kis darab zeller
  • kis darab karalábé
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg szárított vargánya
  • 2 erőleveskocka
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 2 tojásfehérje
  • szemes feketebors
  • A levesbetétnek:
  • 25 dkg kész gombás tortellini

Elkészítés

Elkészítés: Keressük meg legszebb levesesfazekunkat, készítsünk valami harapnivalót, hűtsük be a sört, és ha mindezen előkészületekkel végeztünk, álljunk neki főzni.

Tisztítsuk meg a zöldséget és a gombát, az előbbit reszeljük meg, az utóbbit vágjuk apró kockákra, valamint az aprólékot is daraboljuk fel kedves kis darabokra. Fogjuk a fazekat, keverjük össze benne a darált húst a paradicsompürével és a tojásfehérjével, és öntsük fel 2,5 liter hideg vízzel. Tegyük bele a csirkeaprólékot, a zöldséget és a gombát, egészben a vöröshagymát, a 2 gerezd fokhagymát, 3 dkg szárított vargányát, fűszerezzük szemes borssal és az erőleveskockákkal. Gyújtsunk alá, és főzzük lassú, gyöngyöző forralással 2 órán át. Ha elkészült, húzzuk le a tűzről, pihentessük 5 percig, majd vászonszalvétán szűrjük át.

Közben nyugodtan falatozzunk, hosszú az idő, míg munkánk végére érünk. Két harapás közben egy másik fazékban áztassuk be fél órára egy kis langyos vízbe a maradék vargányát. Áztatás után főzzük puhára, majd emeljük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. Egészítsük ki a főzőlevet 2 literre, forraljuk fel, sózzuk meg, és főzzük ki benne a tortelliniket.

Szedjük bele vargányástul legszebb levesestálunkba, és merítsük rá a forró erőlevest. Hintsük meg szárított, apróra tört petrezselyemlevéllel, és egy széles mosoly kíséretében adjuk fel az asztalra.

Ezek is érdekelhetnek