Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gomba-erőleves diós raviolival

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 2-3 tojássárgája
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojásfehérje (kenéshez)
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg tisztított dióbél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 salotta hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 szál petrezselyemzöld
  • 15 dkg ricotta
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió
  • A leveshez:
  • 1,2 l zöldségalaplé
  • 2 dkg szárított erdei gomba keverék
  • 4 evőkanál konyak
  • 1 kis csokor metélőhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóból jól kidolgozott, laza tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.

Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük. Megtisztítjuk a salotta hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk. Vajat olvasztunk, amin megpároljuk a hagymákat. Egy tálban összekeverjük a felaprított petrezselymet, a ricottát, a tojássárgáját, a parmezánt, a diót és a vajas párolt hagymaféléket. Jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Zöldség alaplevet készítünk 3-4 féle zöldségből (sárgarépa, zeller, hagyma, kis bors és babér), majd hozzáadjuk a gombákat, és 10-15 percig gyöngyöztetjük, hogy átvegye a gombák aromás ízét, színét. Leszűrjük, sózzuk, és konyakkal ízesítjük, ettől teltebb íze lesz a levesnek.

A tésztát kinyűjtjuk, csíkokra vágjuk, lekenjük tojásfehérjével, és teáskanálnyi töltelékhalmokat helyezünk el a tésztán. Egy ugyanilyen tésztalappal lefedjük, a töltelék mentén lenyomkodjuk, és derelyevágóval körbevágjuk, hogy szép cakkos legyen a széle (használhatunk cakkos kiszűrót is). Sós forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük a diós raviolikat.

A forró levest a raviolikkal tálaljuk, kevés aprított metélőhagymával megszórva.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss