Elkészítés: A tészta hozzávalóból jól kidolgozott, laza tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 30 percig.
Közben a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, majd egy mozsárban összetörjük. Megtisztítjuk a salotta hagymát és a fokhagymát, felaprítjuk. Vajat olvasztunk, amin megpároljuk a hagymákat. Egy tálban összekeverjük a felaprított petrezselymet, a ricottát, a tojássárgáját, a parmezánt, a diót és a vajas párolt hagymaféléket. Jól összedolgozzuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Zöldség alaplevet készítünk 3-4 féle zöldségből (sárgarépa, zeller, hagyma, kis bors és babér), majd hozzáadjuk a gombákat, és 10-15 percig gyöngyöztetjük, hogy átvegye a gombák aromás ízét, színét. Leszűrjük, sózzuk, és konyakkal ízesítjük, ettől teltebb íze lesz a levesnek.
A tésztát kinyűjtjuk, csíkokra vágjuk, lekenjük tojásfehérjével, és teáskanálnyi töltelékhalmokat helyezünk el a tésztán. Egy ugyanilyen tésztalappal lefedjük, a töltelék mentén lenyomkodjuk, és derelyevágóval körbevágjuk, hogy szép cakkos legyen a széle (használhatunk cakkos kiszűrót is). Sós forrásban lévő vízben 5-7 perc alatt puhára főzzük a diós raviolikat.
A forró levest a raviolikkal tálaljuk, kevés aprított metélőhagymával megszórva.