Elkészítés: A hozzávalókat megtisztítjuk, karikára vagdossuk, majd az olajon megdinszteljük, meghintjük liszttel és pirospaprikával. Ezután 2 liter vízzel felengedjük, beletesszük a züldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd a paradicsomlét is hozzáöntjük. Lassú tűzön forraljuk.
Elkészítjük a gölödineket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyatörővel összetörjük. Megsózzuk, és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy az jól gömbölyíthető legyen.
Amikor már majdnem kész a leves, forrás közben belefőzzük a gölödineket. Akkor kész, ha a burgonyagombócok feljönnek a
tetejére.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg a tetejét.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre