Gölödin-leves

default user icon
7 3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A gombócokhoz /gölödin/:
  • 3 dl víz
  • 1/2 dl olaj
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • A leveshez:
  • olaj vagy zsír
  • liszt /a rántáshoz/
  • köménymag
  • pirospaprika
  • esetleg 2 szem krumpli

Elkészítés

    Elkészítés: Sima rántott levest készitünk, de tehetünk bele kockára vágott burgonyát is. A gombócokhoz a 3 dl forró vízbe beletesszük az olajat. Amikor forr, belekeverjük a lisztet. A tűzről levéve jól összedolgozzuk. Nem kell megijedni, ha ragacsos. Hagyjuk kihűlni, és belekeverünk 2 tojást, majd lisztes kézzel a forrásban lévő levesbe gombócoljuk.

Megjegyzés

Amikor szilvásgombócot csinálok, mindig gyártok pár gölödint is a maradék krumplis tésztából és lefagyasztom. Amikor nincs kéznél ez a jobbik fajta, akkor így készítem el.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Julianna 12 évvel ezelőtt
Sokkal finomabb a leves, ha a krumpli(amiből készited a gölödint ) főzővizével öntöd fel.
Julianna 12 évvel ezelőtt
Sokkal finomabb a leves, ha a krumpli(amiből készited a gölödint ) főzővizével öntöd fel.
Julianna 12 évvel ezelőtt
Sokkal finomabb a leves, ha a krumpli(amiből készited a gölödint ) főzővizével öntöd fel.
12 évvel ezelőtt
Mi mindig krumplis tésztából csináljuk a gölödint és én leveszzöldséget kockára vágva szoktam még belefőzni. Az egész család nagyon szereti. Maradék krumplipüréből is lehet csinálni, kicsit több lisztet vesz fel de a férjem például így jobban is szereti.
Helena Dieskova 12 évvel ezelőtt
Koszi, ki is probalom amikor szilvas gombocot keszitek ebbol a tesztabol -tobbet szoktam kesziteni (1/2 l viz, 1/2 l daraliszt.....) es ebbol fogok rakni a rántott levesbe is. :) Biztos finom lehet.
Dekany Adrienn 12 évvel ezelőtt
mar aki szereti a fokhagymat..........:)
Csóka Éva 12 évvel ezelőtt
keverjetek a tesztaba fokhagymat! Az valami csoda ugy!

Hasonló Receptek

Magazin