Keress receptre vagy hozzávalóra

Gojibogyó lekvár

Hozzávalók

  • 10 dkg gojibogyó
  • 1 dl sárgarépalé
  • 1 dl sárgarépa püré
  • citromlé
  • cukor
  • 1 mk aszkorbinsav
  • 1 csomag zselésítőszer 4:1-ben

Elkészítés

    1. Kisebb lábasba tesszük a gojibogyókat, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje, ízesítjük a citromlével.
    2. Lassú tűzön pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgarépa lét és a pürét és az ízesítő és zselésítő anyagot. Újból felforraljuk és pár percig /zselésedésig/ főzzük.
    3. Üvegbe töltjük, kihűtjük. 

     

Megjegyzés

Amennyiben egy részét fagyasztóba tesszük, igy hosszabb ideig fogyasztható.Felhasználhatjuk süteményekhez, krémekbe, fagyihoz, teába stb. Szaporíthatjuk reszelt almával, színezhetjük szeder-málna-eper gyümölcs -csel.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin