Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gojibogyó lekvár

30 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

  1. Kisebb lábasba tesszük a gojibogyókat, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje, ízesítjük a citromlével.
  2. Lassú tűzön pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a sárgarépa lét és a pürét és az ízesítő és zselésítő anyagot. Újból felforraljuk és pár percig /zselésedésig/ főzzük.
  3. Üvegbe töltjük, kihűtjük. 

 

Megjegyzés

Amennyiben egy részét fagyasztóba tesszük, igy hosszabb ideig fogyasztható.Felhasználhatjuk süteményekhez, krémekbe, fagyihoz, teába stb. Szaporíthatjuk reszelt almával, színezhetjük szeder-málna-eper gyümölcs -csel. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss