Keress receptre vagy hozzávalóra

Gofri vajas spárgával, lágy tojással

Hozzávalók

  • 22 dkg reszelni való sajt (cheddar vagy gouda)
  • 2 ek felkockázott bacon
  • 6 dkg + 3 ek vaj + a sütéshez
  • 6 db nagy tojás
  • 1,8 dl tej
  • 12 dkg kukoricaliszt
  • 1 ek + 1 csipet cukor
  • 1 tk só
  • 3 tk sütőpor
  • rózsabors
  • 30 dkg zöld spárga
  • 3 ek vaj
  • durva szemű tengeri só

Elkészítés

    1. A sajtot lereszeljük, a bacont megsütjük, a 6 dkg vajat felolvasztjuk. 2 db tojás elkeverünk a tejjel. A kukoricalisztet elvegyítjük az 1 ek cukorral, 1 tk sóval, a sütőporral és egy kevés morzsolt rózsaborssal, majd a tojásos tejhez adjuk. Végül beledolgozzuk a bacont és az olvasztott vajat.
    2. A felhevített gofrisütőt vékonyan megkenjük vajjal, és a tésztamasszából adagonként gofrikat sütünk.
    3. A maradék 4 db tojást lágyra főzzük kb. 4 perc alatt.
    4. A spárgasípokat a vastag végek eltávolítása után az alsó harmadukon meghámozzuk, és 1 csipet cukorral bőven vizet forralunk. Előfőzzük benne a spárgát 2 perc alatt, majd lecsepegtetjük és a felhevített 3 ek vajon megfuttatjuk. Közben megszórjuk tengeri sóval.
    5. A gofrikat a lágy tojással és a vajas spárgával együtt, adagonként tálaljuk.

Megjegyzés

Süsd meg reggelire ráérős kora nyári vasárnapokon, és tunkold a lágy tojásba a spárgát!
Fagyasztott zöld spárgával is elkészítheted.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin