Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gofri rebarbarakompóttal

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • A rebarbarakompóthoz:
  • 50 dkg rebarbara
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 rúd fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • A gofrihoz:
  • 10 dkg lágy vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • A szóráshoz:
  • porcukor

Elkészítés

    1. A rebarbarát meghámozzuk, megmossuk, és kb. 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Megszórjuk a cukorral, és kb. 2-3 órát állni hagyjuk, amíg levet enged.
    2. Nagyobb edényben felforralunk fél dl vizet a citromhéjjal, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és 2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a rebarbarát a levével együtt, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A keményítőt elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a rebarbarához keverjük. Egyet forralunk rajta, félrehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
    3. A gofrihoz a lágy vajat elkeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a citromhéjjal. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, és kanalanként a tojásos masszába keverjük. Végül a tejet is hozzáöntjük, és alaposan eldolgozzuk.
    4. A gofrisütőt az előírásának megfelelően előmelegítjük, és megkenjük egy kevés vajjal. Beleadagoljuk a masszát, és 4-5 perc alatt megsütjük a gofrikat. Tányérra borítjuk, megszórjuk porcukorral, és a rebarbarakompóttal tálaljuk. Vaníliafagylaltot is kínálhatunk hozzá. 

Megjegyzés

Vastagabb palacsintával is kitűnő! Fahéjas tejszínhabbal még finomabb!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin