Gofri forró csokoládéöntettel

Hozzávalók

  • 12,5 dkg liszt
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,8 dl tej
  • 1 db tojás
  • Az öntethez:
  • 11 dkg étcsokoládé
  • 3 dkg vaj
  • 1,7 dl habtejszín
  • 1 ek méz
  • 1,5 tk instant kávé

Elkészítés

    1.

    Melegítsük elő a gofrisütőt. Keverjünk össze 12,5 dkg lisztet, 1 ek vaníliacukorral, 1 ek cukorral, 1 tk sütőporral és egy csipet sóval.

    2.

    Egy kancsóban dolgozzuk el 1,8 dl tejet 1 db tojással és 4 dkg olvasztott vajjal.

    3.

    Forgassuk a száraz hozzávalókhoz, de vigyázzunk, ne keverjük túl! Süssünk belőle nagykanálnyi adagokat az olvasztott vajjal kikent gofrisütőben. Minden újabb adag előtt kenjük ki ismét vajjal a sütőt.

    4.

    A csokoládéöntethez forraljunk fel 1,7 dl habtejszínt 1 ek mézzel és 1,5 tk instant kávéval. Húzzuk le a tűzről, és keverjünk el benne 3 dkg vajat és 11 dkg étcsokoládé.

    5.

    Tálaljuk a gofrit langyosan a még forró csokoládéöntettel, és tejszínhabbal. 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek