Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri eperöntettel

egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A gofrihoz:
  • 3,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1/2 tk szódabikarbóna (csapott)
  • 4 dkg cukor
  • 1 késhegynyi só
  • 1,5 dl író
  • olaj (a gofrisütőhöz)
  • Az eperöntethez:
  • 20 dkg eper
  • 3 dkg barna cukor
  • 1/2 rúd vanília

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A gofrisütőt a használati utasításának megfelelően felforrósítjuk.
  2. Közben a szétválasztott tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A keverőtálba öntött lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral és a sóval. Konyhai robotgép segítségével adagonként beledolgozzuk az írót, valamint a tojássárgáját és az olvasztott vajat, majd beleforgatjuk a habot.
  3. A gofrisütőt vékonyan megkenjük olajjal. Rámerünk 2-3 ek tésztát, közepes fokozaton megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük.
  4. Az eperöntethez a megmosott, kicsumázott gyümölcsöt feldaraboljuk, és kis nyeles edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével. Hozzáadunk 2 ek vizet, felforraljuk, és sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt. A gofrikat a kihűlt öntettel meglocsolva kínáljuk.

EPRES DESSZERTEK >>> 

még több isteni gofri >>>

A TÖKÉLETES EPERLEKVÁR >>> 

Eperdzsemmel is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek