A vajat felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A gofrisütőt a használati utasításának megfelelően felforrósítjuk.
Közben a szétválasztott tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük. A keverőtálba öntött lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral és a sóval. Konyhai robotgép segítségével adagonként beledolgozzuk az írót, valamint a tojássárgáját és az olvasztott vajat, majd beleforgatjuk a habot.
A gofrisütőt vékonyan megkenjük olajjal. Rámerünk 2-3 ek tésztát, közepes fokozaton megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A maradék tésztát ugyanígy megsütjük.
Az eperöntethez a megmosott, kicsumázott gyümölcsöt feldaraboljuk, és kis nyeles edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével. Hozzáadunk 2 ek vizet, felforraljuk, és sziruposra főzzük kb. 5 perc alatt. A gofrikat a kihűlt öntettel meglocsolva kínáljuk.