Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri édesen és sósan (spenótos és kókuszos)

MME MME
25 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

    1. A gofri alaptésztája:

      A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés tejet, és összekeverjük. Amikor egynemű a tészta, apránként hozzáadjuk a maradék tejet, az olajat és egy csipet sót, majd csomómentesre keverjük. (Ha mégis csomós maradna egy sűrű szitán átszűrjük.) Végül a tésztát elfelezzük.
    2. A spenótos gofri:

      A tészta egyik feléhez hozzáadjuk a kiolvasztott és leszűrt spenótpürét, megsózzuk, alaposan elkeverjük, 5 percig állni hagyjuk, majd gofrisütőben kisütjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
    3. A kókuszos gofri:

      A tészta másik feléhez adjuk a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a cukrot, elkeverjük, 5-10 percig állni hagyjuk, és gofrisütőben néhány perc alatt szép pirosra sütjük. Csokiöntettel és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a kókuszos és spenótos gofri


Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss