Elkészítés: Először a száraz anyagokat, tehát a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a vaniliás cukrot és a cukrot összekeverem. A tojást kettéválasztom, a sárgája megy a száraz összetevőkbe, a fehérjét pedig egy külön tálba teszem, később még szükség lesz rá. Amikor beletettem a száraz keverékbe a tojássárgáját, kimérem a 2 dl tejet, és langyosra melegítem, majd ehhez a keverékhez hozzáadom. Ekkor már a száraz keverékben a tej és a tojás is benne van, hozzájön a kiskanál méz, valamint a margarint. Összekeverem - kb. nokedli minőségű tészta állágáig. Félreteszem, a fehérjét kemény habbá verem, majd lazán hozzákeverem a masszához.
Végül pedig gofrisütőben kisütöm.
Amíg a gofri sül, addig a fél liter tejből és a pudingporból ízlés szerinti cukorral csokoládépudingot készítek, és ezzel tálalom a ropogósra sült gofrikat. Tejszínhabbal díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre