Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gofri áfonyapürével

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A püréhez:
  • 25 dkg áfonya
  • 10 dkg méz
  • 2 csapott teáskanál befőzőcukor
  • 1-2 ek citromlé
  • A gofrihoz:
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet tengeri só
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 4 db tojás
  • 2 ek citromlé
  • 1,75 dl tej (2,8%-os)
  • 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 2 csapott teáskanál sütőpor
  • olaj a gofrisütőre
  • 2 dl habtejszín
  • 1 púpozott evőkanál cukor

Elkészítés

  1.  Botmixer segítségével pürésítjük az áfonyát, a mézet és a citromlét egy keverőtálban. Hozzáadjuk a cukrot, majd 10 percig keverjük. A pürét befőttesüvegbe töltjük, és a hűtőbe tesszük 30 percre.
  2. A gofrihoz a vajat kikeverjük a cukorral, a tengeri sóval és a fahéjjal. Beledolgozzuk a tojásokat és a tejet, hozzáadjuk a citromlét, majd apránként beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. Végül a masszát csomómentesre keverjük.
  3. A gofrisütőt felforrósítjuk, és vékonyan megkenjük olajjal. Rácsorgatunk egy kis merőkanál gofritésztát, és megsütjük. Ugyanígy a maradék tésztát is megsütjük. 
  4. Közben a tejszínből habot verünk, és a cukorral édesítjük. A gofrikat a tejszínhabbal és az áfonyapürével kínáljuk.

Megjegyzés

Az esetleg megmaradt pürét a hűtőben tárolhatod 3-4 napig.

fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss