Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Gödöllői töltött csirkecomb

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Gödöllői töltött csirkecomb

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 183
  • Elküldve: 25

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 30 dkg csirkemáj
  • 2 zsemle
  • zöldborsó (vagy egy kisebb konzerv, vagy egy jó maréknyi friss)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg szalonna
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

A csirkecombokat a bőrük alatt sózzuk, borsozzuk. Az összetépkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodva egy tálba helyezzük. A tojásokat sóval, borssal felverjük, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet. A szalonnát apróra vágva megsütjük, majd kivesszük. A zsírján a gombát és a májat is megpirítjuk, a májat áttörjük. A szalonnát, a zsemlét, a májat és a gombát is hozzákeverjük a tojáshoz, jól eldolgozzuk, majd felforrósított vajon egy kicsit átmelegítjük. Végül ujjunkkal alányúlunk a csirkebőrnek, helyet csinálva a tölteléknek, és kávéskanállal vagy kézzel megtöltjük a combokat a bőr alatt. A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, belefektetjük a csirkecombokat, tetejüket olvasztott vajjal megkenjük, és 150 fokon pirosra sütjük. Sütés közben többször megkenjük vajjal a combokat, mert a bőr könnyebben megreped, ha még meg is van töltve.

Megjegyzés:

-Használhatunk sertésmájat is.
-Hogy a csirkecomb is biztosan átsüljön és megpuhuljon, én a sütés első 15 percében alufólia alatt szoktam a sütőbe tenni.

A receptet és a fotót Degauss küldte. Köszönjük!

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2009. február 23. (hétfő) 09:44
    Kihagytam a receptből a zöldborsót, szóval azt is a gombával kicsit megpároljuk, és utána adjuk a töltelékhez.
Receptválogatás
Forró és tartalmas téli levesek
A hidegben áldás egy tányér gazdag leves. Téli leveseink közül válogattuk a legfinomabbakat!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel
Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával
Paleo mézes krémes Paleo mézes krémes
Drezdai stollen Drezdai stollen
Gesztenyés-almás melegszendvics Gesztenyés-almás melegszendvics
Pikk-pakk gesztenyés desszert Pikk-pakk gesztenyés desszert
Rózsás csokikrém csokoládékosárban Rózsás csokikrém csokoládékosárban
Paleo mézes puszedli Paleo mézes puszedli
Libacomb sütőtökös tócsnival és lilahagyma-chutneyval Libacomb sütőtökös tócsnival és lilahagyma-chutneyval
Túrókrémes torta gyömbéres szőlőraguval Túrókrémes torta gyömbéres szőlőraguval
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123167_mezym-forte-110.jpg Emésztési panaszok? Hasfájás?

A hasi fájdalom, diszkomfort, puffadás, görcs mindenki számára ismert tünetek. Nagyobb mennyiségű, nehezebben emészthető étel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept