Keress receptre vagy hozzávalóra

Göcseji gombaleves

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg vargánya
  • 10 dkg laskagomba
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • tárkony
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: Egy hőálló tál aljára olajat öntünk, belehelyezzük a megtisztított, felaprított hagymát és a gombákat, fűszerezzük, majd a tál tetejét rátéve sütőben pároljuk 15 percig. Ekkor belerakjuk a kockára vágott burgonyát, sárgarépát, felaprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük vízzel, további 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.

    Petrezselyemzölddel díszítjük, aki szereti, tejfölt is tehet rá.

Megjegyzés

Ezen különleges leves az elkészítési mód miatt rendkivül ízletes, tápanyagban gazdag étel lesz. A többfajta gombától pedig igazán finom fogás.

tideke
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin