Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Göcseji gombaleves

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Egy hőálló tál aljára olajat öntünk, belehelyezzük a megtisztított, felaprított hagymát és a gombákat, fűszerezzük, majd a tál tetejét rátéve sütőben pároljuk 15 percig. Ekkor belerakjuk a kockára vágott burgonyát, sárgarépát, felaprított petrezselyemzöldet is. Felöntjük vízzel, további 25-30 percre visszatesszük a sütőbe.

Petrezselyemzölddel díszítjük, aki szereti, tejfölt is tehet rá.

Megjegyzés

Ezen különleges leves az elkészítési mód miatt rendkivül ízletes, tápanyagban gazdag étel lesz. A többfajta gombától pedig igazán finom fogás.
- tideke

Ezek is érdekelhetnek

Friss