Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gnocchi

MME MME
2 4/5
40 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gnocchi elkészítéséhez a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és forró vízben feltesszük főni.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
  3. Hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót. Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 2 centis hosszúra feldarabolunk. Villával csíkokat nyomunk beléjük.
  4. 1,5 l vizet egy leveskockával felforralunk. Ha zubog, kb. 15-18 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, egy percig főzzük őket, majd tálba szűrjük.
  5. Paradicsomszósszal, friss bazsalikommal, sajttal megszórva kínálhatjuk. Ízlés szerint bármilyen feltétet készíthetünk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss