A gnocchi elkészítéséhez a krumplikat megpucoljuk, felkockázzuk, és forró vízben feltesszük főni.
Ha megpuhult, leszűrjük, megvárjuk, hogy kicsit kihűljön, majd krumplinyomóval vagy villával összetörjük.
Hozzákeverjük a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót. Tésztát gyúrunk belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetünk, amiket kb. 2 centis hosszúra feldarabolunk. Villával csíkokat nyomunk beléjük.
1,5 l vizet egy leveskockával felforralunk. Ha zubog, kb. 15-18 darabjával kifőzzük a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, egy percig főzzük őket, majd tálba szűrjük.
Paradicsomszósszal, friss bazsalikommal, sajttal megszórva kínálhatjuk. Ízlés szerint bármilyen feltétet készíthetünk hozzá.