Gnocchi

default user icon
2 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg liszt
  • 1,5 l víz + 1 leveskocka
  • tengeri só
  • bazsalikom

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat megpucolom, felkockázom, és felteszem főni. Ha megpuhult, leszűröm, megvárom, hogy kicsit hűljön, majd összetöröm, hozzáteszem a tojássárgákat és a lisztet, ízlés szerint tengeri sót. Tésztát gyúrok belőle, kb. 1 centi vastag csíkokat hengergetek, amiket kb. 2 centisre feldarabolok, és villa hátával csíkokat nyomok beléjük.

    1,5 l vizet egy leveskockával felteszek főni, ha zubog, úgy 15-18 darabjával kifőzöm a gnocchikat. Ha feljöttek a felszínre, kapnak még egy percet, és kimerem őket egy tálba.

Megjegyzés

Bármilyen szósszal tálalható.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szentivánszky Katalin 5 évvel ezelőtt
Tökéletes recept, nagy sikert arattam vele. Köszönöm. Én spenótosan készítettem, friss spenótleveleket megdinszteltem olivaolajon, egy kevés sót, borsot, őrölt szerecsendiót, fokhagymát, végül tejszínt adtam hozzá, majd botmixerrel pépesítettem és az egészet összekevertem a gnocchival. Reszelt sajttal tálaltam. ISTENI!!!
Jasso Adrienn 7 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept pontos porciókkal. Köszönjük a remek vacsi hozzávalót:)

Hasonló Receptek

Magazin