Gnocchi paradicsommártással

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1-1 ág bazsalikom
  • 1 tk cukor
  • 1 tk só
  • 1 csipet bors
  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 2,5 dl olaj

Elkészítés

    1.

    Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk meg őket az olívaolajon. Keverjük hozzá a paradicsompürét, és pirítsuk együtt néhány percig. Adjuk hozzá a zöld fűszereket és a cukrot, sózzuk, borsozzuk meg, és öntsük fel 2 dl vízzel. Közepes lángon főzzük 15 percig.

    2.

    Közben reszeljünk le a burgonyát, és nyomkodjuk ki a levét. Dolgozzuk össze a tojással és annyi liszttel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Hagyjuk állni a masszát néhány percig, majd formázzunk belőle hosszúkás nudlikat. Süssük őket aranybarnára az olajon, majd szedjük papírtörlőre. Tálaljuk a paradicsommártással.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások