A tejet felorraljuk egy-két csipet sóval, majd fokozatosan hozzáadjuk a semolino-t. Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós vagy darabos.
Levesszük a tűzről és egyenként belekeverjük a tojássárgáját is, majd a vaj és a parmezán felét, végül ízlés szerint hozzáadjuk a borsot és a szerecsendiót.
A masszát egy tepsibe helyezzük, és egy késsel vagy spatolával egyenletesen elsimítjuk a felszínét, hogy kb. 1-1,5 cm magas legyen. Hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára.
Ezután egy pohár karimájával vagy egy kerek sütőformával korongokat vágunk belőle, amelyeket rétegesen egy vajjal kikent, hőálló sütőtálba helyezünk úgy, hogy a korongok egymással épp csak érintkezzenek.
Amint a tál megtelt, a rétegek tetejére a maradék vajból egy-egy diónyit helyezünk, illetve a reszelt parmezán másik részét is rászórjuk.
180 fokon kb. 20 percig sütjük, de legalábbis addig, amíg aranybarna lesz a teteje.