Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes zabpelyhes minilinzer

Hozzávalók

  • 1 bögre zabpehely (apró szemű)
  • 1 bögre aprított mandula
  • 1 bögre rizsliszt
  • 1/2 tk fahéj
  • vaníliaaroma
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/3 bögre datolyaszirup
  • 3 ek kókusz olaj
  • 1 db alma
  • eperlekvár

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a rizslisztet és az aprított mandulát, majd hozzákeverjük a fűszereket és a reszelt citromhéjat.
    2. Egy másik tálban lereszeljük a megtisztított almát, és összekeverjük a kókuszolaj jal és a datolyasziruppal. Összekeverjük a két masszát, és alaposan összegyúrjuk. A tésztából golyónyi darabokat veszünk ki, gombócokká gyúrjuk, majd lelapítva sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 
    3. Mindegyik közepébe mélyedést fúrunk, és megtöltjük eperlekvárral. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>> 

Megjegyzés

Ez a kis minilinzer kiváló tízóraihoz, délutáni nasinak vagy reggelinek, de fogyaszthatod főétkezés után is. Száraz, mint általában a linzerfélék és ez a változat kevés zsiradékot is tartalmaz - így egészségesebb. Én imádom a szárazabb sütiket, kekszeket, de ha te nem annyira szereted a szárazabb süteményeket, fogyaszthatod tejszínhabbal, még egy kis lekvárral, vaníliakrémmel vagy bármivel, amit szeretsz:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin