Egyszerű gluténmentes hókifli

Hozzávalók

  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 4 dkg hajdinaliszt
  • 5 dkg rizsliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg vaj
  • keményítő
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Keverjük össze a kukoricalisztet, a hajdinalisztet, a rizslisztet, a porcukrot, az őrölt fahéjat, és egy csipet sót. Adjuk hozzá a tojást, a darált diót és a puha vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk sima tésztává, majd csomagoljuk folpakba, és tegyük a hűtőszekrénybe 2 órára.
    2. Vágjuk a tésztát kisebb darabokra. Keményítővel megszórt deszkán nyújtsuk ki őket, és formázzunk belőlük kis kifliket. Helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig. Keverjük össze a többi porcukrot a vaníliás cukorral, és hempergessük meg benne a még meleg kifliket.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin