Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű hókifli (gluténmentes recept)

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
50 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricalisztet, a hajdinalisztet, a rizslisztet, a porcukrot, az őrölt fahéjat összekeverjük, és hozzáadunk egy csipet sót,  majd következik a tojás, a darált dió és a puha vaj. Gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk, majd folpakba csomagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük 2 órára.
  2. A tésztát kisebb darabokra vágjuk, majd kinyújtjuk a keményítővel megszórt deszkán és kis kifliket formázzunk belőlük.
  3. A kifliket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Összekeverjük a többi porcukrot a vaníliás cukorral, és meghempergetjük benne a még meleg kifliket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss