Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gluténmentes vaníliás keksz

Hozzávalók

  • 20 dkg hajdinaliszt
  • 7,5 dkg nádcukor
  • 7,5 dkg vaj
  • 1 csipet sütőpor
  • vanília
  • 1-2 ek tejföl

Elkészítés

    1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd elmorzsoljuk a vajat és annyi tejfölt kanalazunk hozzá, hoy gyúrható tésztánk legyen.
    2. A lnzerszerű tésztát kinyújtjuk,  és kekszformákat szaggatunk belőle. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokon kb. 10 percig sütjük, amíg a széle aranybarna nem lesz.

      GLUTÉNMENTES FINOMSÁGOK >>>

Megjegyzés

Az én egyik kedvenc műfajom a keksz. Kislány korom óta imádom a ropogós sós és édes kekszeket. Nagyon szeretek a konyhában újabb keksz recepteket kikísérletezni - ez is ilyen fejlesztett recept. A cél az volt, hogy egy nagyon egyszerű gluténmentes, tojásmentes kekszet készítsek. Jómagam szeretem a hajdinát, mert nem csak ízletes, de nagyon egészséges is. Szívesen készítek hajdinalisztes ételeket, mert nagyon jó süteményekhez. Ha gluténemntes ételekről van szó, nagyon nem kedvelem a mindenféle lisztkeverékeket, gyárilag előre akár adalékanyagokkal elkészített vegyes csomagokat - bevallom én még soha nem vettem ilyesmit. Érdemes otthon többféle gluténmentes lisztet tartanod (hajdina, rizs, kukorica, amaránt, kókusz, quinoa, etc) sütőport, esetleg kukoricakeményítőt és azokból készíteni a finomságokat:)

vitaik
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin